Onderweg genieten met het comfort van thuis

Bekijk onze producten

Het comfort van thuis

Duurzaam, veilig en effectief

Energie waar u het nodig hebt

Home ยป AGM-batterij

AGM-batterij

Bent u op zoek naar een AGM-batterij, gelbatterij of andere vorm van mobiele energie? Dan zit u goed bij Navex Elektro. Wij specialiseren ons in benodigdheden voor mobilhomes, waaronder geschikte batterijen. Lees verder en ontdek meer over de voordelen van en de verschillen tussen deze twee soorten batterijen.

 

Wat zijn de verschillen tussen een AGM-batterij en een gelbatterij?

Een AGM-batterij is niet de enige opvolger van de loodzuurbatterij als off-gridoplossing voor stroom. Ook gelbatterijen zijn steeds populairder. Beide soorten batterijen zijn duurzamer, veiliger en effectiever dan loodzuurbatterijen maar er zitten wel degelijk verschillen tussen deze twee varianten. In een AGM-batterij (Absorbed Glass Material) zit een super dunne glasvezelmat. Die mat dient als een soort vlies om de elektrolyt op zijn plaats te houden. Daarom wordt dit type batterij ook wel een vliesaccu genoemd. AGM-batterijen kunnen over het algemeen een hoog vermogen aan bij het laden en ontladen. In een gelbatterij worden elementen (zoals siliconensamenstellingen) aan de elektrolyt (het accuzuur) toegevoegd. Hierdoor verandert de inhoud van de batterij in een gelachtige substantie, wat veel minder gemakkelijk uit de behuizing kan lekken. Ze kunnen vaak niet goed tegen energiepieken (zoals bij het starten van de motor), maar hebben wel een hele hoge capaciteit.

 

Welk type batterij moet ik hebben?

Of voor uw toepassing een AGM-batterij of een gelbatterij meer geschikt is, hangt van uw situatie, voertuig en wensen af. Wij van Navex Elektro in de buurt van Antwerpen helpen u graag bij het maken van de keuze en zorgen ook dat het past binnen uw bestaande energiesystemen. Kijk eens rond in ons assortiment en vind de meest geschikte gelbatterij of AGM-batterij als autonome stroomvoorziening voor uw mobilhome of camper. Ontvangt u graag hulp bij uw keuze? Contacteer ons dan via het contactformulier of bel naar +32 (0)3 233 55 89.

 

mastervolt-logo
marinco-logo
bep-logo
bluesea-logo
whisper-power-logo
generatorsupport-logo