Onderweg genieten met het comfort van thuis

Bekijk onze producten

Het comfort van thuis

Duurzaam, veilig en effectief

Energie waar u het nodig hebt

Home » AGM-batterij

AGM-batterij

Wilt u een AGM-batterij, gelbatterij of andere vorm van mobiele energie kopen? Bij Navex Elektro helpen we u verder. Wij specialiseren ons in benodigdheden voor mobilhomes, waaronder geschikte batterijen. Lees verder en ontdek meer over de voordelen van en de verschillen tussen deze twee batterijsoorten.

Kiest u ervoor om een AGM-batterij óf gelbatterij te kopen?

Wanneer u een AGM-batterij gaat kopen, kiest u voor een opvolger van de loodzuurbatterij als off-gridoplossing voor stroom. Ook gelbatterijen zijn steeds populairder. Beide batterijsoorten zijn duurzamer, veiliger en effectiever dan loodzuurbatterijen, maar er zitten wel degelijk verschillen tussen deze twee varianten. In een AGM-batterij (Absorbed Glass Material) zit een superdunne glasvezelmat. Die mat dient als een soort vlies om de elektrolyt op zijn plaats te houden. Daarom wordt dit type batterij ook wel een vliesaccu genoemd. Wanneer u kiest voor het kopen van een AGM-batterij, profiteert u van een hoog vermogen bij het laden en ontladen. In een gelbatterij worden elementen (zoals siliconensamenstellingen) aan de elektrolyt (het accuzuur) toegevoegd. Hierdoor verandert de inhoud van de batterij in een gelachtige substantie, wat veel minder gemakkelijk uit de behuizing kan lekken. Wanneer u een gelbatterij gaat kopen, houd er dan rekening mee dat deze vaak niet goed tegen energiepieken kunnen (zoals bij het starten van de motor). Ze hebben echter wel een hoge capaciteit.

Kies voor een geschikte batterij

Of u een AGM-batterij of een gelbatterij moet kopen, hangt van uw situatie, voertuig en wensen af. Bij Navex Elektro in regio Antwerpen helpen we u bij het maken van de keuze en zorgen ook dat het past binnen uw bestaande energiesystemen. Kijk eens rond in ons assortiment en ontdek welke gelbatterij of AGM-batterij als autonome stroomvoorziening voor uw mobilhome of camper het meest geschikt is om te kopen. Ontvangt u graag hulp bij uw keuze? Contacteer ons dan door te bellen naar +32 (0)3 233 55 89.

mastervolt-logo
marinco-logo
bep-logo
bluesea-logo
whisper-power-logo
generatorsupport-logo