Onderweg genieten met het comfort van thuis

Bekijk onze producten

Het comfort van thuis

Duurzaam, veilig en effectief

Energie waar u het nodig hebt

Home » Semi-tractie batterij

Semi-tractie batterij

Een semi-tractiebatterij wordt ook wel een stationaire batterij genoemd. Deze batterij is ontworpen om voor langere tijd lage hoeveelheden stroom af te kunnen geven. Dat maakt dit batterijtype bij uitstek geschikt voor gebruik op uw boot of in uw camper om zo de huishoudelijke elektrische voorzieningen in te schakelen. U vindt altijd een geschikte semi-tractiebatterij voor uw toepassing in het ruime assortiment van Navex Elektro in Wommelgem.

Hoe werkt een semi-tractiebatterij?

Een semi-tractiebatterij hebben we in allerlei uitvoeringen. Enerzijds zijn er de “normale” semi-tractiebatterijen, anderzijds bestaan semi-tractiebatterijen ook in de vorm van AGM-batterijen. In alle uitvoeringen is echter één ding hetzelfde: de batterij heeft een dikkere loodplaat dan in normale loodzuurbatterijen. Hoe dikker de loodplaat, hoe langer er stroom afgegeven kan worden. Een startaccu vereist juist een dunne loodplaat die sneller stroom geleidt en daardoor sneller grote hoeveelheden stroom kan afgeven. De meeste semi-tractiebatterijen kunnen tot 50-70% ontladen worden zonder ze te beschadigen. Dat maakt ze beter dan startbatterijen en klassieke loodzuurbatterijen, maar minder effectief dan bijvoorbeeld lithium-ionbatterijen.

Reken op onze expertise

Sinds 1936 zijn wij actief in mobiele stroomvoorziening. Dankzij onze ruime ervaring en ons uitgebreide productaanbod vinden we altijd de juiste batterij die aansluit op uw behoeftes. Wij leveren voor al onze klanten maatwerk, waarbij we verder kijken dan alleen het accutype. We kijken namelijk naar al de componenten die u naast uw batterij nodig heeft. Zo vindt u bij ons ook een geschikte batterijmonitor om het energieniveau van uw semi-tractiebatterij steeds te kunnen controleren. Ook voor een goede laadstroomverdeler zit u bij ons op de juiste plaats. Wij vertellen u graag meer over onze diensten in onze showroom. Bel snel naar +32 (0)3 233 55 89 om een afspraak te maken.

mastervolt-logo
marinco-logo
bep-logo
bluesea-logo
whisper-power-logo
generatorsupport-logo
Navex Elektro