Onderweg genieten met het comfort van thuis

Bekijk onze producten

Het comfort van thuis

Duurzaam, veilig en effectief

Energie waar u het nodig hebt

Home » Semi-tractie batterij

Semi-tractie batterij

Een semi-tractie batterij wordt ook wel een stationaire batterij genoemd. Deze batterij is ontworpen om voor langere tijd lage hoeveelheden stroom af te kunnen geven. Dat maakt dit batterijtype bij uitstek geschikt voor gebruik op uw boot of in uw camper om zo de huishoudelijke elektrische voorzieningen in te schakelen. U vindt altijd een geschikte semi-tractie batterij voor uw toepassing in het ruime assortiment van Navex Elektro in Wommelgem, nabij Antwerpen.

Hoe werkt een semi-tractie batterij?

Een semi-tractie batterij hebben we in allerlei uitvoeringen: nat (met loodzuur) of droog (met gel of glasvezelvlies). In alle uitvoeringen is echter één ding hetzelfde: de batterij heeft een dikkere loodplaat dan in normale loodzuurbatterijen. Hoe dikker de loodplaat, hoe langer er stroom afgegeven kan worden. Een startaccu vereist juist een dunne loodplaat die sneller stroom geleidt en daardoor sneller grote hoeveelheden stroom kan afgeven. De meeste semi-tractie batterijen kunnen tot 50-70% ontladen worden zonder ze te beschadigen. Dat maakt ze beter dan startbatterijen en klassieke loodzuurbatterijen, maar minder effectief dan bijvoorbeeld lithium-ion batterijen.

Reken op onze expertise

Sinds 1936 zijn wij actief in energievoorziening. Dankzij onze ruime ervaring en ons uitgebreid productaanbod vinden we altijd de juiste batterij die aansluit op uw behoeftes. Wij leveren voor al onze klanten maatwerk waarbij we verder kijken dan alleen het accutype. We kijken ook naar al de componenten, zoals een batterijmonitor en laadstroomverdeler, die u naast uw batterij nodig heeft. Zo ontvangt u een degelijk, betrouwbaar systeem en bent u steeds verzekerd van stroom. Bel naar +32 (0)3 233 55 89 en wij helpen u graag verder.

mastervolt-logo
marinco-logo
bep-logo
bluesea-logo
whisper-power-logo
generatorsupport-logo