Onderweg genieten met het comfort van thuis

Bekijk onze producten

Het comfort van thuis

Duurzaam, veilig en effectief

Energie waar u het nodig hebt

Home » Semi-tractie batterij

Semi-tractie batterij

Een semi-tractie batterij wordt ook wel een stationaire batterij genoemd. Deze batterij is ontworpen om voor langere tijd lage hoeveelheden stroom af te kunnen geven. Dat maakt dit type batterij bij uitstek geschikt om te gebruiken in bijvoorbeeld uw boot of camper en zo de ‘huishoudelijke’ elektrische voorzieningen van stroom te voorzien. U vindt altijd een geschikte semi-tractie batterij voor uw toepassing in het ruime assortiment van Navex Elektro nabij Antwerpen.

Hoe werkt een semi-tractie batterij?

Een semi-tractie batterij heeft u in allerlei uitvoeringen: nat (met loodzuur) of droog (met gel of glasvezelvlies). In alle uitvoeringen is echter één ding hetzelfde: de batterij heeft een dikkere plaat lood dan in ‘normale’ loodzuurbatterijen. Hoe dikker de loodplaat, hoe langer er stroom afgegeven kan worden. Een startaccu vereist juist een dunne loodplaat die sneller stroom geleidt en daardoor sneller grote hoeveelheden stroom kan afgeven. De meeste semi-tractie batterijen kunnen tot 50-70% ontladen worden zonder ze te beschadigen. Dat maakt ze beter dan startbatterijen en klassieke loodzuurbatterijen, maar minder effectief dan bijvoorbeeld lithium-ion batterijen.

Reken op meer dan 80 jaar ervaring

Sinds 1936 zijn wij actief in energievoorziening. Dankzij onze ruime ervaring en uitgebreid productaanbod vinden we altijd de juiste soort batterij die precies aansluit bij uw behoeftes. Wij leveren voor al onze klanten maatwerk waarbij we verder kijken dan alleen het type accu. We kijken ook naar al de componenten, zoals een batterijmonitor en laadstroomverdeler, die u naast uw batterij nodig heeft. Zo ontvangt u een degelijk, betrouwbaar systeem en bent u steeds verzekerd van stroom, daar waar u het nodig heeft. Kunnen wij u verder helpen? Neem dan contact met ons op door te bellen naar +32 (0)3 233 55 89.

mastervolt-logo
marinco-logo
bep-logo
bluesea-logo
whisper-power-logo
generatorsupport-logo