Onderweg genieten met het comfort van thuis

Bekijk onze producten

Het comfort van thuis

Duurzaam, veilig en effectief

Energie waar u het nodig hebt

Home » Semi tractie batterij

Semi tractie batterij

Een Semi Tractie batterij wordt ook wel een stationaire batterij genoemd. Het is ontworpen om voor langere tijd lage hoeveelheden stroom af te kunnen geven. Dat maakt dit type batterij bij uitstek geschikt om bijvoorbeeld in de boot of camper gebruikt te worden om de ‘huishoudelijke’ elektrische voorzieningen van stroom te voorzien. U vindt de geschikte Semi Tractie batterij in het ruime assortiment van Navex Elektro.

Hoe werkt een Semi Tractie batterij?

Een Semi Tractie batterij heeft u in allerlei uitvoeringen: nat (met loodzuur) of droog (met gel of glasvezelvlies). In alle uitvoeringen is echter 1 ding hetzelfde: er wordt gebruik gemaakt van een dikkere plaat lood dan in ‘normale’ loodzuurbatterijen. Hoe dikker de loodplaat, hoe langer er stroom afgegeven kan worden. Een startaccu vereist juist een dunne loodplaat die sneller stroom geleidt en daardoor sneller grote hoeveelheden stroom kan afgeven. De meeste Semi Tractie batterijen kunnen tot 50-70% ontladen worden zonder ze te beschadigen. Dat maakt ze beter dan startbatterijen en klassieke loodzuurbatterijen, maar minder effectief dan bijvoorbeeld Lithium-Ion batterijen.

Meer dan 80 jaar ervaring

Sinds 1936 zijn wij actief in de energievoorziening en vinden altijd het type accu dat precies bij uw behoeftes aansluit. Wij leveren voor al onze klanten maatwerk waarbij we verder kijken dan alleen het type accu. We kijken ook naar al de componenten die u naast uw accu nodig heeft om tot een degelijk, betrouwbaar systeem te komen en verzekerd te zijn van stroom, daar waar u het nodig heeft. Kunnen wij u verder helpen? Neem dan contact met ons op door te bellen naar +32 (0)3 233 55 89.

mastervolt-logo
marinco-logo
bep-logo
bluesea-logo
whisper-power-logo
generatorsupport-logo